Skoči na vsebino

MESEC JULIJ JE POD STREHO

neuhojena stezica

In, jao meni, kakšen mesec je to bil!!!

Čisto za štart smo presrečni povili novega družinskega člana in še preden sem se tega dobro zavedel, je bil koš za smeti dvakrat bolj poln kot običajno, saj sta se pri hiši kar naenkrat znašla dva taka, ki se poserjeta(!) na odrasel režim opravka z malimi in velikimi potrebami ter jih z veliko vnemo opravljata zgolj po svojih nepredvidljivih načelih.

Noči so se skrajšale v vokalno obarvanem načinu, popoldnevi pa so minili v znamenju besed “”Si lačen?”, “Žejen?”, “Boš lulal?”, “Benjamin, PREVIDNO!”, “Benjamin, ne to!”, “Benjamin!”, “Benjaaamiiiin …”

Tako je, po večini sem pazil na starejšega, ki je nemalokrat naredil a-test moje “živčne kondicijske pripravljenosti”, s katero se za pretekli mesec res ne morem pohvaliti.

Nenadna popestritev dnevno-nočnega življenjskega ritma je pač terjala svoj davek, k čigar neizprosnoti sem še sam dodal bencina na ogenj, s tem ko sem (sicer resda v miru, a pre-pozno v večer) vase metal (nezdrave) obroke hrane in jih predhodno pospremil s kozarci “obveznega” ohlajenega poletnega piva …

Kot vedno – ne preveč brihtno početje.

Telo se ni in ni konkretno spočilo, kondicija je ošvohnela, prave energije ni bilo od nikoder, misli pa so se pajcale v nekem napol spečem in zatohlem stanju, zato tudi (pisno) ustvarjal nisem skoraj nič.

Ni druge. Če potegnem pod črto, lahko rečem, da me je julij (predvsem pod trdo taktirko najmlajših dveh družinskih članov) steral, da se ponovno fizično “ponastavim”, mentalno prepucam in čustveno naravnam.

Kako to zgleda v praksi?

Z mikserja in ožemalnika bom pobrisal prah in šaltal (spet) na bolj lahko hrano ter se izogibal mesu, alkoholu in sladkarijam. Pa prej bom hodil spat, večkrat obul tekaške čevlje ter se pogosteje usedel za tipkovnico, da kaj zapišem.

To je vse, nobena huda umetnost, bo pa že avgust pokazal, kako uspešen bom z izpolnjevanjem “ponastavitvenega” načrta in če je bil julij ter vsi spomini in spoznanja, ki se nanj vežejo, res spravljen pod “varno” streho.

Komentarji in vsi številni odzivi (nekaj jih na vpogled pripenjam spodaj), ki sem jih v preteklem mesecu prejel na temo svoje prve knjige Neuhojena stezica zagotovo so in bodo ostali na varnem, saj so ogromen vir motivacije za moje nadaljnje pisno ustvarjanje ter hkrati zajeten del vzgiba za to, da skušam svoj pristop do vsakdana in vsega, kar se v njem znajde, izboljšati – ga postaviti na malenkost višjo, bolj čisto raven.

Draga bralka, dragi bralec – ja, točno ti tam za telefonom ali monitorjem 😉 – iskrena hvala ti za vso pozornost, podporo in dobro energijo, saj z njo v veliki meri sooblikuješ smisel, ki ga pripisujem tukajšnjemu bivanju …

Danes nazdravljam nate, pa čeprav z vodo – sedaj, ko sem se že odločil, da si malo sčistim organizem … 😉

Se kmalu spet javim. 🙂

“Knjiga Neuhojena stezica je tak lahkoten in neprisiljen vpogled v to, kako lahko postane naše življenje zanimivejše, bolj polno in kako uživati v trenutkih lepote ter na ta način tudi lažje preseči vse ovire, ki si jih postavljamo sami ali pa nam jih postavlja življenje …”

SG

“Te dni se ne počutim ravno najbolje in odprem knjigo kar nekje – tako, da mi sama pove, kar rabim za ta čas. In voilà… Boljše ne bi mogla zadeti!”

MK

“Preden sem začel brati, sem bil zelo skeptičen (kaj bom to bral, to je brez veze, knjiga je pretežka …). Ko pa sem začel, me je pritegnila, da sem jo prebral v dnevu in pol. Moram reči, da si z vsebino zadel v polno … Le tako naprej!”

JK

“Naj bo poletni čas tudi za trenutke tovrstnega branja … Knjiga te z izjemnimi zapisi, ki so se dotaknili tudi mojega srca, navduši in je res – namenjena je ‘ravno prav sanjaškim’!”

JS

“Kot kolesarka nisem zelo samozavestna (se pa stanje izboljšuje …) in kadar mi zmanjka poguma ter predvsem zaupanja vase, rabim le “trepljaj po rami”, da bo šlo. Knjiga Neuhojena stezica mi ga je zagotovila.”

MG
Neuhojena stezica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja