Skoči na vsebino

FERTIK POLETJA! [NOV LETNI ČAS]

Ne, s tem naslovom nisem čakal en mesec zato, da bi lahko prikladno (in koledarsko podprto) dopolnil tistega, ki sem ga objavil nazadnje.

Resnica je, da je ponovno zletel mimo cel mesec, brez da bi se enkrat konkretno usedel za tipkovnico in udaril po njej z namenom, da spravim skupaj poved ali dve, ki bi bile kolikor toliko vredne branja.

Me je pač ujela jesen – obdobje, ko se temperature zunaj umirijo in z njim malenkost ritem vsakdana.

S tem zapisom torej otvarjam nov letni čas in zaključujem ‘trilogijo’ (prvi in drugi del sta bila objavljena pred časom) na temo, kako je biti oz. postati foter. Naslednjič se v tem kontekstu javim, ko bova z malim šla kupovat njegove prve športne copate, teniški lopar ali specialko – kar mu bo pač ljubše…

Sicer pa je možakar sedaj v tretjem mesecu in o tem (še) ne razmišljava. Trenutno so aktualni kupčki, prdci, kakci, krčki, različne kategorije vekanja in zavestni nasmeh! 🙂

Ja, model se (mi na)smeje, ko mu je do tega, pa premetava se že iz položaja na trebuhu v položaj na hrbtu, še malo pa se bo kobacal in (nato) shodil, vmes pa šaltal na nekoliko bolj konkretno hrano.

Ali ni fascinantno, kakšen napredek naredi človeško telo v enem samem letu?

Samo upam lahko, da mu bodo pravljice tekom tega uvodnega brzinskega razvoja še vedno zanimive in da jih še nekaj časa ne bo zamenjal za ‘poučno odraslo branje’.

Tako ali tako bo še prehitro prišel čas, ko mu bo svet odraslosti odprl svoje duri in ga skušal oropati vsakršne otroške razigranosti, navihanosti, naivnosti in radovednosti.

. . .

Zato, dragi Benjamin, bodi to, kar si!

Neustrašno raziskuj,

vedno spoštuj,

imej rad,

ostani mlad,

bodi zdrav,

kerlc ta prav,

svoje misli kontroliraj,

smejalne jamice na svojih licih čim večkrat aktiviraj…

 

Sr(e)čno!

 

 

Rad te imam,

tvoj oče.

 

 

 

 

1 komentar na “FERTIK POLETJA! [NOV LETNI ČAS]”

Komentarji so onemogočeni.