Skoči na vsebino

ZA KONEC LETOŠNJEGA LETA …

neuhojena stezica

Že po tradiciji v dneh pred Silvestrom zmečem na kup medletne “ven štrleče” dogodke in pogruntavščine.

V miru in brez hitenja se zabrskam v spomine ter na dan zvlečem vse, kar me je v tekočem letu izdatno razveselilo, me navdušilo, zmotiviralo in tisto, kar me je razžalostilo, ujezilo, mi scuzalo nekaj volje ali zamajalo dozdajšnja prepričanja.

“Naj butne ven vse, kar mora”, si rečem in brez cenzure ter drobnega tiska štartam s procesom “revizije”.

Letos je materiala toliko, da mi je glava že po uvodnih minutah refleksije zablokirala, zato zdaj stvar opravljam po obrokih in še sreča, da sem “za orientacijo” nekaj bistvenih zadevščin že tekom leta zabeležil v tale dnevnik, ko pa misli še nekoliko pošlihtam, se lotim naslednje knjige, v kateri se bo ziher znašla še kaka “cvetka” iz letošnjega pestrega leta …

Ampak, da ne motovilim predolgo in da slučajno ne zamudim prednovoletnega finalnega odštevanja, naj takole na hitro in v parih stavkih povzamem tri nezanemarljive ideje (za lepši vsakdan) iz 2020, ki mi prve padejo na pamet.

Ena. Najprej prisluhni temu, kar imaš povedati sam sebi, potem pa se odpri (še) za ostale razlage. Dva. Če sam sebe ne znaš pomiriti, te nobena zunanja okoliščina ne bo. Tri. Biti zdrav pomeni biti srečen, zato ohranjajmo zdravje in ga z dna srca privoščimo tudi vsem ostalim.

. . .

Pa vam, kako gre refleksija letošnjega leta? Kaj novih spoznanj? 🙂

Komentarji so vklopljeni. 😉

SREČNO 2021!

1 komentar na “ZA KONEC LETOŠNJEGA LETA …”

  1. Latinski pregovor pravi, da prijatelja potrebujemo bolj kot ogenj in vodo. Če me je leto 2020 kaj naučilo, me je naučilo točno te starodavne modrosti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja