Skoči na vsebino

SI ZADEL SEDMICO?

neuhojena stezica david koprivšek youtube

Danes sem bil pokonci že par minut čez štiri zjutraj. Ker sem včeraj kmalu odrinil spat, sem imel “pod streho” ob tej zgodnji uri že dovolj spanca in me zato dodatni jutranji dremeži niso preveč rajcali. Potihem sem se prestavil v dnevno sobo.

Malo zatem mi brat na viber pošlje vprašanje:

“Si zadel sedmico? Vplačana je bila prek spleta.”

“Preverim,” sem mu v sekundi odgovoril.

* * *

Ja, loto pogosto vplačam, čeprav sem že večkrat slišal praviti, da je igranje loterije ali iger na srečo pravzaprav “davek na glupost ljudi”.

Gre za trditev, ki ji je težko v polnosti oporekati. To se strinjam. Ampak, na koncu koncev, gre tukaj vsaj za davek, ki ga (v)plačujemo prostovoljno, kar za katerikoli drug “davčni odtegljaj” v tem sistemu težko rečemo.

V glavnem, ja, glup – neglup, loto večkrat vplačam. Enostavno zato, ker pač rad “utemeljeno” sanjarim in ker vem, da popolnoma v franže moj vplačan drobiž vendarle ne gre – loterijski denar namreč financira invalidske, športne in humanitarne organizacije.

* * *

Logiram se v spletni portal loterije in VAU! Vidim dobitek!

Zadel sem štirico! (Tri kavice so to ali pa dva litra sončničnega olja, zdaj ko so se cene toliko dvignile … )

Bratu to takoj veselo sporočim in pripišem, da sem bil za sedmico tokrat (še vedno) “malo prekratek”.

* * *

Sem pa, na drugi strani, pretekli petek zbolel, a se na veliko srečo že po dveh dneh uspešno “sestavil skupaj” in danes zarana odkljukal zelo poživljajočih deset kilometrov teka.

Včeraj sem z mularijo šel v gozd in na poti po veliki sreči našel dva ogromna ter brezhibna jurčka, kar se mi že leta in leta ni zgodilo, ker za nabiranje gob pač “nimam oči”.

In, opa, danes zjutraj sem imel krasno priložnost objeti oba moja zlata starša ter jima voščiti ob praznovanju obletnice poroke.

Za piko na i pa sem pred parimi minutami ugotovil, da imam na youtube kanalu od včeraj naprej enega novega naročnika … 🙂

* * *

Zaključek:

“Loterijski zadetki” so v neštetih pojavnih oblikah, samo porajtati jih moramo …

… pa nobenih se ne smemo braniti, jasno. 😉 In življenje na tem svetu je takoj vsaj za spoznanje lažje … 🙂

Sr(e)čno!

4 komentarji na “SI ZADEL SEDMICO?”

  1. Dober zapis. Loto ni garant, dva mala srčka in ena velika srčica v tvoje domu tudi ne. Ampak so tam, so resnični, jih lahko objameš in stisneš. 🙂 In ja, loto je tes povsod okoli nas, samo porajtati moramo 🙂 Če pa kdaj ta zaresni loto tudi kaj prinese, pa nič hudega. Mi smo enkrat dobili mali ročni sesalec, hehe 🙂

    1. Beti, hvala za tale komentar. Res je tako, kot si rekla … pa tudi “zgodba” o malem ročnem sesalcu ti da malo motiva za občasno igranje iger na srečo, kaj? :))) Lep dan ti želim … 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja