Skoči na vsebino

Z BRATOM V HRIBE

neuhojena stezica david koprivšek youtube
Z bratom sva jo par dni nazaj ruknila v hribe in posnela video.
 
Je še dokaj solidno izpadel, glede na to, da desci pregovorno ne znamo početi niti dveh stvari hkrati, za nastanek tega posnetka pa sva sopihala v hrib in ob tem na momente še vklopila kamero. 
 
“Zaje#ana naloga”, a vem, da se ta po svoji težavnosti niti slučajno ne more primerjati s tem, kar te dni počno gasilci iz cele Slovenije, medtem ko področje Krasa rešujejo iz neizprosnih ognjenih zubljev. (Mimogrede – za neizmerno požrtvovalnost in plemenitost njihovih del, se jim lahko vsaj malo odkupimo – več v pripisu te objave …)
 
Da pa se vrnem k tematiki videa, k hribolazenju in bratski kooperativnosti: Mesece, če ne kar celo lansko leto in lep del letošnjega, sva z bratom pogledovala za vzpetinami v okolici Preddvora. Kališče, Bašeljski vrh, Storžič … 
 
“Kdaj jo puhneva kela gor? Seksi zgledajo tistile kucli.”
“Bova bova. Zdej zdej.”
 
V tem stilu je potekal dialog, vsakič, ko je ta nanesel na užitke, ki jih v sebi nosi staro dobro planinarjenje. 
 
Prejšnji teden sva čakanju na “idealno priložnost” naredila konec, se še za spoznanje prej zbudila, kot to običajno počneva, in šla v akcijo! 
 
V objektiv in v spomine sva ujela perfektno dopoldne, zasuto s smehom, dobro voljo in s hvaležnostjo za to, da imamo priložnost živeti v takšnem okolišu, kot je Slovenija. 
 
Poglejte si, o čem govorim, podelite zadevo še s kom, polajkite – karkoli – predvsem pa ohranite v zavesti to, da živimo na najlepšem koščku sveta in da samo skupaj lahko poskrbimo, da tak tudi ostane!
 
Vse dobro … gasilcem pa srečno!
 
PS: Vir MMC: Gasilska zveza Slovenije (GZS) zbira denarna sredstva za gašenje in uničeno opremo v požaru na Krasu.
Vsi, ki želijo pomagati, lahko pošljejo SMS-sporočilo z besedo GASILEC5 na telefonsko številko 1919 in tako darujejo pet evrov, ali pa poljuben znesek nakažejo na transakcijski račun GZS-ja.
TRR: SI56 0400 1004 6481 225
Sklic: SI00 24516
Koda namena: požar Kras julij 2022
Sredstva bodo namenjena zgolj za potrebe gašenja in za zagotovitev nesorazmerno visokih stroškov uničene opreme pri gašenju požarov na Krasu, so sporočili z GSZ-ja.
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja