Skoči na vsebino

WFL 2022

neuhojena stezica david koprivšek

Po cesti zadnja leta redko tečem. Navadil sem se makedama, predvsem pa gozda ter njegovih korenin, listja in vsega, kar spada zraven, zato so tudi tekaške prireditve, ki se jih udeležujem, temu primerne.

Ni jih veliko. Tek na Limbarsko goro, Tek okoli Gradiškega jezera in tema dvema sem lani dodal Hrastnik trail, ki me je tako navdušil, da grem letos spet.

Zakaj sem se po vsem tem pred dnevi prijavil na Wings for Life?

Zaradi vztrajne pobude prijateljev in pa zato, ker je 100 odstotkov startnine in donacij namenjene raziskavam poškodbe hrbtenjače, kar omogoča podjetje Red Bull, ki skupaj s partnerji krije stroške organizacije teka.

Ravno ta trenutek – medtem, ko to berete – je nekdo doživel poškodbo hrbtenjače in bo paraliziran. To pomeni: brez občutka v nogah in, v najslabšem primeru, brez občutka v rokah ali dlaneh. Imobilnost. Nenehna odvisnost od pomoči drugih. Mi želimo pomagati. Dobrodelna fundacija Wings for Life podpira vrhunske raziskave po vsem svetu. Naš končni cilj: odkriti zdravilo za poškodbo hrbtenjače.

(Pod rubriko misija na internetni strani Wings for Life)

Po cesti zadnja leta redko tečem. Ampak tokrat, če bo le vse po sreči, bom in to z velikim veseljem ter iz hvaležnosti za zdravje, ki ga vsem tako zelo privoščim …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja