Skoči na vsebino

KO BI LE BILO RES …

neuhojena stezica

“Zadnjič sem sanjal, da na Zemlji med ljudmi ni bilo več nobenega krega. Tudi med sosedi ne! Sanjal sem, da ni bilo nikakršnih bitk in nobenih vojn. Ampak nobenih! Ne kemičnih, ne bioloških, ne informacijskih. Pa nobena “Elita” ni obstajala in na nebu ni bilo za letali nobenih čudnih sledi. Velekorporacijski nepridipravi so izginili. Zla polne vladajoče posameznike je obiskala Matilda. Severna Koreja je postala muzej. Vsa deljenja na družbene statusne razrede so bila samo še zgodovina. Višji, srednji, nižji razred – vse je bilo isto,  meje zabrisane. Kakšni politiki ali mega poslovneži neki! Merklova je bila kmetica in se je družila s sosedovim Tonetom, kovač Elon Musk pa me je pobral pred bajto, da sva šla k Furmanu v Lukovico na pir. 

Vem, težko si je to domišljati, ampak tako je bilo – v sanjah. Prav vsi smo bili enakopravni in enako obravnavani. Redistribucija denarja, kar smo ga sploh še potrebovali, je bila izpiljena v piko in revizorske hiše niso imele več nobenega dela. V njihovih poslovnih prostorih se je množično izvajala joga. 

Po TV-ju se je vrtela ambientalna muzika, na radiu pa so trajbali samo še vice. Nobenih medčloveških manipulacij ni bilo več, nobenega šikaniranja, brezveznega medosebnega drkanja, nobenih zlih namenov. Kot pravi star pregovor: vsak je pomedel pred svojim pragom in kar naenkrat je bil svet čist VSAKRŠNE svinjarije. Res ni presenetljivo, da smo od jutra do večera drug drugemu v solzah sreče in brez mask(!) padali v objem, se smejali in plesali …

Res je. Imel sem “nočno vizijo”, da so se na Zemlji ustvarila nebesa in da je zato Sv. Peter zgoraj pred glavnimi nebeškimi vrati ostal brez šihta, dolgčas pa začel preganjati z reševanjem križank in sudokuja.” (iz moje prihajajoče knjige, prednaročila že sprejemam 😀 … )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja