Skoči na vsebino

LEDENI ČLOVEK

neuhojena stezica

Za novo leto sem v dar dobil knjigo. V posvetilu je pisalo: “David! Tale knjiga je za tvojo dušo. Saj veš, ko se potopiš v mrzlo vodo, nisi več ujetnik svojih misli …” Takoj sem začel s prebiranjem in jo po malem ter z velikim užitkom glodal celoten januar.

Za Wim Hof-a, zaledenelega možakarja na naslovnici knjige, sicer vem že vrsto let, ampak nikoli se nisem poglabljal v njegovo zgodbo in v to, od kje vsa ta njegova (večna) znanja ter nepopisno velika volja do življenja.

No, zdaj, ko mi je ob prebiranju knjige to postalo malo bolj jasno, modela še toliko bolj cenim, tako kot cenim njegove naravne in enostavne metode za krepitev telesne odpornosti, umske moči in dušnega zadovoljstva.

Knjigo prav vsakemu topolo priporočam, saj v njej pionir premikanja meja človeškega potenciala* z nami deli praktično uporabno znanje, ki ga lahko s pridom izkoristi vsakdo – mlad ali star, bolan ali zdrav.

Spodnje dihalne vaje na primer (naj mi tisti zgoraj oprosti, ker sem v svoji “prepisovalni” lenobnosti naredil kar fotko teksta iz knjige …) konstantno izvajam že slab mesec in so res zdravilne, o hladnem tušu, ki ga Wim Hof tako dobrohotno ves čas priporoča, sem pa tako ali tako že večkrat govoril.

Poskusite oboje & uživajte!

*WIM HOF, ki mu pravijo tudi »ledeni človek«, je postavil več svetovnih rekordov s svojimi dosežki vzdržljivosti in izpostavljanja mrazu – med drugim je splezal na vrh Kilimandžara, oblečen le v kratke hlače, bos pretekel polmaraton na severnem tečajniku in več kot sto dvanajst minut stal v zabojniku, pokrit z ledenimi kockami. Koristi njegove metode, ki jo danes izvaja na milijone ljudi, je potrdilo osem univerzitetnih znanstvenih raziskav. O Wimu so poročali na BBC-ju, Discovery Channelu in medijski hiši VICE Media. Kot gost se je pojavil na podkastih Joeja Rogana, Tima Ferrissa in Lewisa Howesa School of Greatness. Za več informacij obiščite wimhofmethod.com. (vir: https://www.primus.si)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja