Skoči na vsebino

“KAM GREŠ ZA NOVO LETO?”

neuhojena stezica

Vas je letošnje leto to sploh že kdo vprašal? Ni!?

No, še dve leti nazaj so bili plani glede silvestrovanja precej pomembna reč in se je o njih razglabljalo že kak mesec ali dva vnaprej. Ta’ najbolj zagnani pa so o njih razpravljali že konec poletja …

Danes?

Vse tiho (je) bilo.

Govora je samo še o tem, če bomo sploh lahko kam šli in seveda – pod kakšnimi pogoji.

Dopustov, krajših oddihov in letovanj, kot smo jih še pred kratkim poznali, kmalu ne bo več oz. jih, na žalost, že zdaj ni. Vse se vrti samo še okoli testov, peciva in QR kod.

Beda.

Popolnoma razumljivo je, da marsikoga (ne glede na to, za katero “razlago trenutnega dogajanja” je) mine hoditi naokrog in precej enostavno lahko torej sklepamo, da se bo (tudi) letošnje praznovanje novega leta za marsikoga odvilo za domačimi vrati.

Bo veliko loputanja z njimi? Kako dobro se bomo z domačimi ujeli? Nam bo to prišlo v kri?

Odgovor na prvi dve vprašanji je odvisen od tega, kako nam je trening “preživljanja obilice časa doma” uspeval že med letom (pa seveda od tega, če ga bomo za “bivanje v sožitju” na Silvestra spili ravno prav … 😉 ).

Odgovor na tretje vprašanje? Bo preživljanje novega leta doma postala naša navada?

Če že, upam, da bo to zato, ker bomo mi tako čutili in ne (le zato), ker bo to še ena “priporočena”, “odgovorna”, “nujna” … oz. nediplomatsko rečeno – (za)ukazana stvar.

Veseli december …

… pa na zdravje – kjerkoli že ste! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja