Skoči na vsebino

IŠČE SE CITAT!

neuhojena stezica

Težko rečem, da sem zahteven. Vsaj v materialnem smislu … Po mojem, da ne.

Kiča in luksuza, ki je samemu sebi namen, ne maram. Cunje je fajn, če so, ampak ne toliko pomembno kakšne. Za znamko piva mi je dokaj vseeno, da je le to hladno. Avtomobil je zame krasna stvar, da te uspe prepeljati iz točke a do c, in da pri b-ju ta ne crkne! Za nakit in zlatnino se ne menim … (Seznam je doooolg).

AMPAK, je pa ena stvar, ki sem jo imel že dlje časa v mislih in na seznamu želja:

Skromen, lasten prostor za pisno ustvarjanje, do katerega sem se s pomočjo mojih ljubih staršev dokopal letošnjo pomlad.

Gre za sobo 4×3 metre streljaj iz Moravč, v domači hiši mojega padreta.

Oprema: nekoliko večja pisalna miza, regal s knjigami, pisarniški stol in trije naslanjači za morebitne obiske, nekaj rastlinja, pa ena namizna in ena talna-bralna lampa.

To je to. Bolj simpl ne more biti.

Vendar, ker je inspiracija še vedno ena taka čudna stvar, ki enkrat je, drugič pa je ni. In pride, ko najmanj pričakuješ, ter izgine takrat, ko jo najbolj rabiš, se sedaj sprašujem, s kakšnim citatom (en bo dovolj …) bi omenjeno sobo okrancljal, da bi ta recimo v sebi nosila vsaj malo tiste prave inspirativne note. Da bi me nagovarjala, naj se ne ustavljam, ampak še naprej sledim svojim sanjam ter da naj se trudim, da me volja do ustvarjanja in življenja samega nikoli ne mine.

Prvi citat, ki sem ga pred skoraj 25-imi leti ruknil na steno je bil od Einsteina, sama kompozicija in pisava pa sta mi bili tako všeč, da sem ju zatem v okviru različnih rekov še velikokrat reproduciral:

Ampak zdaj zopet odpiram novo poglavje – bližam se štiridesetim in vedno manj mi je do nepotrebnega sranja, ki ga prinaša ta duh časa. Zato si želim tak prizemljen, večen in res zgovoren citat. Tak, ki zbode, zbudi in oživi duha ter ga spravi v pogon takrat, ko bi ta najraje zaspal ali se sam od sebe odstranil.

Res me zanima – kateri v poplavi vseh misli in citatov je vam najljubši? Katera modrost vam zaigra na dušo in srce ter vas zlepa ne pusti v stanju ravnodušja? Kateri “opomnik” vas vedno spravi v red ali v pogon?

Vprašam (in predloge hvaležno sprejemam na david@neuhojenastezica.si ali v komentar). Mogoče bo pomagal tudi meni. Še toliko bolje in pogosteje, saj se bo ta važil preko celotne stene mojega skromnega kreativnega kotička! 🙂

Merci beaucoup! 🙂

2 komentarja na “IŠČE SE CITAT!”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja