Skoči na vsebino

SI PREDSTAVLJATE?

neuhojena stezica

“Ste vedeli, da na področjih, ki so poseljena s sekvojami, vlada podzemna skrivnost?

Ko je pred desetletji enega od nacionalnih parkov v ZDA prizadela naravna katastrofa, samo na predelu s sekvojami ni bilo videti nobenih drastičnih sprememb, vsa druga področja pa so bila v celoti opustošena.

Zakaj je bilo tako? Kaj ta drevesa dela tako posebne? Ne, to ni samo njihova velikost. Posebne jih dela to, da so na celotnem zaraščenem področju vsa drevesa pod zemljo povezana in prepletena s koreninami drugih dreves v okolici. Njihovo podzemlje, globina in sodelovanje “tam spodaj” so temelj in hkrati razlog za to, da jim naravne katastrofe ne morejo prizadejati resnejših posledic.

Povezanost jih dela še višje, še močnejše, še varnejše.

Za nas velja enako.” (iz knjige Neuhojena stezica)

. . .

Si predstavljate, da nam danes prekipi, da se nam “spipa”, da nam odmakne pokrov?

… Veste, kaj mislim …

Skratka, da nam danes postane dovolj in VSI oddidemo na post.

Na post od vsakršnih novic, ki v nas naseljujejo skrb in z njimi povezane vse možne strahove.

Si predstavljate, da danes VSI izklopimo TV-je in radio, na internetu pa preskočimo vse novice, ki nam zbijajo razpoloženje?

Ampak VSI. Tudi policisti, zdravstveno osebje in ostali javni uslužbenci, ki tako ali tako dobro vedo, kaj delo od njih zahteva in kako ga vestno opravljati.

Od danes naprej torej NOBENE “statistike” več o “n o v e m k o r o n a v i r u s u”, nobenih razprav več o sankcijah in nikakršnih groženj (vseh možnih) nevidnih sovražnikov.

Ničesar več na našem radarju, kar bi nam lahko jemalo življenjsko voljo, pogum ter upanje za prihodnost.

Pričetek dobe čistega družbenega samoupravljanja na ravni zavedanja, da smo nenazadnje vsi med seboj povezani in drug za drugega odgovorni.

Si lahko prikličete v zavest prizor, da vladajoči od danes naprej govorijo samo še sami sebi, mi pa se na drugi strani (in daleč stran od njih) VSI rihtamo po svoje in dosledno upoštevamo zgolj lastno zdravo razsodnost ter našo najbolj rahločutno vest, ki EDINA ve, kaj je za vitalen in smiseln razvoj človeške družbe prav in kaj ni.

Si predstavljate vse to???

ČE si, potem smo že na pol poti, da se to nekoč tudi dejansko zgodi.

Kajti… kot je že brkonja po imenu Albert rekel …

Logika te pripelje od točke A do B … Domišljija pa kamorkoli … 😉

.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja