Skoči na vsebino

ANJA BORDON a.k.a. GAIA NATURELLE

Gaia Naturelle

Tako kot danes se je po Vegovi ulici v Moravčah tudi pred dobrimi tridesetimi leti podilo precej otrok. Ena izmed njih je bila tudi luškana, drobčkana, prijazna in nekoliko plaha deklica, ki je slišala na ime Anja, kadar jo je njena mati med našo igro v peskovniku poklicala h kosilu. 

Brezskrbni in lepi otroški časi so to bili, na katere se še danes rad spomnim in v katerih življenje za vsakogar izmed nas šele začenja kovati svoj načrt. Kakšen bo ta, ki se bo z leti razkril Anji, nihče ni vedel. Vse, kar smo otroci takrat želeli vedeti, je bilo le to, koliko časa bo tista prekrasna potička iz mivke obdržala svojo prvotno obliko. To pa seveda ni trajalo dolgo, tako kot ni trajalo dolgo naše skupno otroško obdobje, ki je izginilo in se zarisalo v preteklost skupaj s tistim peskovnikom. 

Tega so zamenjali prostori, kjer ni možnosti obdelave mivkastih struktur, lahko pa si v njih pridelal boljše ali slabše ocene. Da, nastopila je osnovna šola, srednja šola, zatem faks in Anja, ki je bila vedno marljiva in pridna učenka, se je kmalu izučila za živilsko tehnologinjo ter si pridobila dragocene delovne izkušnje na področju prehranskih dopolnil, ki so bili, kot se je kasneje izkazalo, temelj njenih čisto pravih podjetniških začetkov in njihovega sijajnega razvoja.

Po rojstvu tretjega(!) otroka je ostala brez službe in svoj čas posvetila izdelovanju naravne kozmetike. Ker tu ni imela dovolj “formalnega” znanja, je obiskala vse brezplačne in plačljive delavnice, ki so imele v korenu naziva ime “kozmetika”, ter na ta način vztrajno gradila zavidljivo zakladnico (skrivnostnih) informacij o domači proizvodnji mazil, njene prijateljice, ki so za to vedele in si neizmerno želele njenih odličnih domačih proizvodov pa so v njej kmalu zanetile željo po lastnem podjetju.  

A prevzemanje odgovornosti za samostojno podjetniško pot vedno pride v spremstvu “igre notranjih demonov” in Anja pri tem ni bila nobena izjema. Prvi, ki ji je v času ustanavljanja podjetja pognal v kosti pravo dozo strahu, je bil ravno njen mentor na enem od t.i. “start-up vikendov”. Dejal ji je, da prav zaprav že vsaka peta ženska na vasi izdeluje kozmetiko, in ob teh besedah je tresočih kolen začela premlevati o tem, kako se ji eden za drugim podirajo vsi poslovni načrti. 

Sedaj je človeku odgovornemu za to “neizprosno izjavo” izjemno hvaležna, saj je ravno zaradi njegovih besed začela razmišljati in na koncu sklenila, da svojo prodajno ponudbo obogati tudi s prehranskimi dopolnili. Na ta način je kmalu nastal Kolagen shot, ki je danes njena izjemna prodajna uspešnica, in, če je še dve leti nazaj v okviru svojega poslovanja bila sama svoja mojstrica za vse, danes presenečeno, hvaležno ter skrajno ponižno ugotavlja, da ima v bistvu pravo pravcato mednarodno podjetje, ki zaposluje že štiri marljive osebe.    

“Težko je ugajati vsem in pesti me dvoje. Prvič: podjetje oziroma svoje produkte jemljem kot del sebe, zato tudi občasne kritike svojih strank jemljem preveč osebno, kar ni dobro, saj me te globoko prizadanejo,” iskreno priznava Anja in nadaljuje: ”Druga težava pa je, da težko ločim osebne in poslovne odnose z ljudmi okoli sebe in prepogosto prihaja do situacij, ko v sebi vem, da določen dogovor našemu poslovanju ne bo v prid, jaz pa kar vztrajam, saj nikogar ne želim prizadeti. Ni kaj, marsikaj bo še treba pogruntati, življenje je pač večno učenje!” 

Ravno ta pristop do skrivnosti podjetništva in življenja na splošno Anji omogoča, da je v njenem vsakdanu prostora za strah vedno manj, če pa ta že kdaj potrka na vrata njenih ambicij in navdiha, ga odslovi z obilico dela, medtem ko se zelo dobro zaveda, da je prav vsaka življenjska okoliščina za nekaj dobra in da je čas tisti, ki vedno postreže z najbolj utemeljeno razlago o njenem vzroku.

. . .

Tako kot danes se je po Vegovi ulici v Moravčah tudi pred dobrimi tridesetimi leti podilo precej otrok. Ena izmed njih je bila tudi luškana, drobčkana in prijazna deklica Anja – zdaj nič več plaha, temveč odločna, uspešna poslovna ženska, še pred tem pa krasna mati in človek velikega srca, ki jo lahko obiščete na: https://www.gaianaturelle.com/

. . .

Anja, še naprej ti želim VSE DOBRO in iskrena hvala, da si s svojo enkratno zgodbo popestrila ta spletni kotiček ter s tem nenazadnje knjigo, ki jo te dni tako vneto pišem! 😉

Tvoj navijač,

David 

PS: Vesel bom, če mi dovolite, da vas o napredku s knjigo in z dogajanjem na tej strani obvestim. 🙂
Loading

1 komentar na “ANJA BORDON a.k.a. GAIA NATURELLE”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja