Skoči na vsebino

KOBE BRYANT

Zadnje čase veliko razmišljam o tukajšnji minljivosti. Veliko mi hodi po glavi “krhkost” naše narave. Za spletni bralni kotiček svetloba.si sem zato pred dnevi napisal kratek članek z naslovom “Zaživimo, še preden nas ujame zadnji dan”, v katerem se sprašujem, kaj (za)živeti v prvi vrsti sploh pomeni, in če bi komu moral pripisati, da mu je to bilo popolnoma jasno, bi to zagotovo bil včeraj preminuli košarkarski zvezdnik Kobe Bryant.

Še vedno se živo spomnim časov, ki sem jih kot mulec preživljal pod košarkarskimi obroči, ponoči pa gledal prenose NBA košarkarskih tekem, ki so me kot srednješolca tako zelo navduševale. Kobe je takrat sicer bil še nov obraz na omenjeni sceni, a zato nič manj graciozen od tistih že uveljavljenih NBA zvezdnikov, kar je naredil iz sebe in iz svojih talentov v letih za tem, pa je enostavno osupljivo in (milo rečeno) navdušujoče.

“Krasne stvari so rezultat trdega dela in vztrajnosti, ne pa izgovorov,” je vedno dejal, zelo zgodaj postal športna legenda ter izjemna inspiracija v in izven košarkarskega sveta. Tole je intervju, ki sem ga pogledal nedolgo nazaj in ki veliko razkriva o tem, zakaj je hoja po njegovi “neuhojeni stezici” bila tako fascinantna. 

Kobe, počivaj v miru.

2 komentarja na “KOBE BRYANT”

  1. David.. Ni novo je pa resnično:Jutrišnji dan ni nikomur obljubljen. To zadeve postavi v drugo perspektivo. In te morda prepriča v drugačne prioritete. Jaz košarke, sploh NBA nisem nikoli spremljala in me je skoraj bolj pretreslo, da sta dve družini utrpeli strašno izgubo. Kakorkoli…želim ti lep večer in fajn sredo😀

    1. Mihela, zato pa: izkoriščaj dneve, kot jih, bodi kar najbolj pripravljena za sončne vzhode in čim bolj pomirjena s njegovimi zahodi… 🙂 Vse dobro tebi in tvoji celotni (razširjeni:) ) družini… 🙂 Sva na vezi. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja