Skoči na vsebino

NASMEJANA JETRA

Ob kobacanju iz postelje se mi je spahovalo po olivnem olju, malo zatem pa se me je lotil blag glavobol, ki me je še za nekaj minut položil nazaj v horizontalo.

“Da tole delaš, moraš res imeti voljo ali pa biti butast!”

S takimi “spodbudnimi” sem se zatekel na stranišče, kjer se je začel prvi del čistilne akcije… 

“Jebemti,” sem zarjovel. “Driska se skrije!”

. . .

24 ur pred tem sem se odločil, da se bom postil oziroma naredil očiščevalno kuro jeter.

“Postni recept” sem dobil na priporočilo, zato sem ga vzel resno – jetra so vendarle izjemno obremenjen organ, čigar moteno delovanje (‘svinjarija’ … za lažje razumevanje) povzroča malo morje bolezni*.

Vase iz dneva v dan mečemo in zlivamo vseh sort nesnago, zato se občasno postenje zdi zelo smiselna aktivnost, ki je med ljudmi splošno znana, a vsekakor (izvedbeno) skrajno nepopularna…  

Po eni strani je to razumljivo, saj pri vsem tem obdajajočem obilju hrane in pijače (ter življenjskem stilu “kruha in iger”) človek le s težavo pristane na to, da bi dan ali dva bil brez. Eden takih in na strani velike večine je tudi ta, ki piše ta tekst.

A po tehtnem premisleku (preberi drobni tisk spodaj, nisem ga zastonj (pre)pisal… 🙂 ) je ideja kvalitetnega preventivnega zdravstvenega ukrepa vendarle zasenčila “brutalno” plat očiščevalne akcije in odločil sem se, da pretekli konec tedna namenim remontu svojega organizma.   

. . .

Takoj po tistem kratkem rjovenju na WC-školjki sem se počutil VELIKO bolje, pri tem pa zvedavo opazoval, kaj vse “teče od mene”.

Naj tu končam (bolje, a? 😉 ) in samo povem, da preverjen in nekoliko moderniziran način več tisoč let starega Ajur-vedskega načina postenja/očiščevalne kure še kako deluje

Priporočam. Toplo.

Naslednja navodila so povzeta po knjigi Dr. Hulde Clark, Zdravilo za vse bolezni (The Cure for All Diseases).

Voilà!

Priporočajte naprej in uživajte (v ter izven WC-ja) … 😀

. . .

Dan, ki smo si ga izbrali za čiščenje, ne smemo jesti nič mastnega. Idealno je, če se zmoremo držati popolnega posta, sicer pa lahko dopoldne jemo sadje ali nemastno kuhano zelenjavo.

Po 14. uri ne smemo več jesti ničesar. Tako bodo jetra zvečer spočita in polna žolča.

Popoldne pripravimo raztopino grenke soli (50g) v 8 dcl vode.

Ob 18. uri sepijemo 2 dcl raztopine. Nekaterim se zdi hudo grenka, nekaterim pa sploh ne. Če vam bo šla težko po grlu, se primite za nos in jo spijte “na eks”, lahko pa ji dodate tudi malo citronke.

Ob 20. uri spijemo druga dva dcl raztopine. Grenka sol prepreči, da bi se voda vpila v črevesu, zato ne čutimo lakote.

Ob 22. uri si v steklenem kozarcu pripravimo mešanico grenivke (150ml) in olivnega olja (150ml). Kozarec pokrijemo z dobro tesnečo pokrovko in močno pretresemo, da nastane povsem gladka, belkasta emulzija. Hitro jo spijemo. Ne bi smelo biti težko, saj je mešanica presenetljivo okusna. Če mislimo, da bomo težko zaspali, spijemo s prvimi požirki nekaj uspavalnih tablet. Najbolje je leči na hrbet z blago dvignjenim vzglavjem in čim prej zaspati. Preden zaspimo, lahko razmišljamo o tem, kako se nečistoča kot vagončki steka iz jeter navzdol.

Ob 6. uri zjutraj spijemo tretja 2 dcl raztopine grenke soli (,če se zbudimo kasneje, pa takoj, ko vstanemo). V redkih primerih se utegne zgoditi, da čutimo blago omotičnost. V tem primeru malo počakamo, da omotičnost izgine in raztopino spijemo potem. 

Ob 8. uri spijemo zadnja 2 dcl raztopine.

Dve uri po zadnjem kozarcu lahko spijemo naravni sok, še kasneje pa pojemo nekaj sadja. S kuhanimi obroki je dobro počakati do popoldneva in začeti počasi, s preprosto, lahko hrano. Do večera bi se morala prebavila že povsem umiriti. 

. . .

*Jetra so eden najpomembnejših organov, saj s čiščenjem krvi in izločanjem prebavnih sokov opravljajo vitalne funkcije v telesu. Zaradi nepravilnega delovanja jeter nastanejo številne bolezni v prebavilih in ožilju, poleg tega pa obstaja možnost raznih drugih težav, kot so oteženo dihanje, napetost v trebuhu in na hrbtenici, slabostnost itn. 

Eden temeljnih vzrokov slabega delovanja jeter je holesterol. Na ostankih odmrlih bakterij in zajedavcev se začnejo v jetrnih kanalih nabirati kristali holesterola, ki postopoma rastejo in vedno bolj mašijo jetra. Mnoge grudice postopoma zdrsijo v žolčnik in od tod v prebavni trakt, mnoge pa ostanejo nekje vmes. Nekatere se v žolčniku obložijo s kalcijem in tako nastanejo žolčni kamni (šele ti so vidni pod rentgenom), številne grudice holesterola pa ostanejo v jetrih, kjer lahko narastejo do polovice palca. Ker grudice in kamni močno ovirajo delovanje jeter, je ta priporočljivo redno čistiti in jesti manj nezdrave hrane…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja