Skoči na vsebino

POLETNA LEŽERNOST

Poletje, njegove temperature, upočasnjen ritem vedno zgazijo moje pisateljske ambicije in doslednost. Povozijo me po dolgem in počez, s tako silo, da me “tipkarska vila” po več tednov ne obišče.

Letos ista štorija, peklensko vroči dnevi ves čas kurijo mojo namero o rednem pisanju ter ostalih izbranih dnevnih aktivnostih. Po glavi mi večinoma kolovrati to, kako bi dan speljal čim bolj “poletno”.

In včasih sem se za to še žrl ter dovolil, da me je slaba vest zaradi “medletnega-izpada-obratovalnega-sistema” neutrudno žgala, zdaj pa ne več. Če je ta “poletni vzgib” tako naraven, potem zanj zagotovo obstaja konkreten razlog in tu v tem času enostavno mora biti!

Smo del narave in narava obratuje v ciklih, ki so si po intenzivnosti delovanja precej različni. Poletje je OČITNO čas za praženje na soncu ali poležavanje v gosti senci, čas za čofotanje, limonado ali mrzlo pivo ter lahkotne misli – je obdobje za absoluten in brezkompromisen oddih. *

Naše telo rabi revitalizacijo, naše misli reorganizacijo in naša duša pomiritev. Na kratko – obnova je nujna in druge ni. Le na ta način lahko (iz oddiha) na dan privre prenovljen navdih, iz katerega črpamo energijo za prihajajoče dni.

“Ko se utrudiš ali si brez energije, se nauči počivati, ne pa odnehati.”

Bi po vsem povedanem lahko ta stara modrost bila moto za (to) poletje?

Vedno imamo možnost izbire. 🙂

Uživajte!

*oddíh -a m (ȋ) 
1. vdih ali izdih med kakim dejanjem, zlasti hojo, pitjem, govorjenjem: piti brez oddiha 
2. kratka prekinitev dela, gibanja zaradi umiritve dihanja: kratek oddih med delom / minuta oddiha [ https://fran.si/ ]