Skoči na vsebino

KAKŠEN JE VAŠ PRISTOP K FITNES VADBI?

8️0️% vadečih [moje številke, a najbrž še vedno premajhne…] ne ve, kaj na fitnesu početi in kako posamezne (tudi tiste najbolj osnovne) vaje izvajati. Sam sem bil na čelu te množice! Takoj razložim…

Ne glede na to, da imam raje gibanje na prostem, sem fitnes v času SŠ ter faksa dostikrat obiskal. Konec koncev se mi je vedno dopadlo dejstvo, da tam lahko kontrolirano krepiš posamezne skupine mišic in/ali (hitreje) okrevaš po morebitni poškodbi.

Vse lepo in prav, a pri tem sem naredil en velik kiks! Da za fitnes postajam pravi maher, sem bil namreč prepričan zgolj zato, ker sem njegove prostore pač večkrat obisk(ov)al.

Na mojo NEsrečo pa nikoli nisem nobenega od inštruktorjev pocukal za rokav ter ga povprašal, če bi se za nekaj ur lahko posvetil le meni in mojemu izvajanju vaj ter mi na ta način predpisal kar najbolj primeren program vadbe.

Ni torej velika skrivnost, zakaj so moji fitnes rezultati vedno bili mizerni. Vse, kar pa sem pridelal, so po navadi bile le tečne bolečine, ki so mi samo šepetale, da brez pravega mentorstva in znanja na fitnesu nimam kaj praskati…

Zasekiral sem se tako močno, da sem pred parimi leti na Fitnes Zvezi Slovenije postal fitnes inštruktor in se v fitnes centru tudi zaposlil. (Se še vedno sprašujete od kje tista številka iz uvoda? 🙂 )

Kakorkoli, trenutno poklica fitnes inštruktorja ne opravljam, a poznam ljudi, ki ga in to zelo strokovno ter s S.R.C.E.M.!

Če ste med takimi, ki ne želite tavati v temi (/med tistimi 80%…), ko gre za vadbo na fitnesu in, ki se zavedate, kako pomemben je PRAVI pristop, kadar gre za zdravo/pametno gibanje in/ali okrevanje, mi pišite (david@neuhojenastezica.si) in vas povežem s kakim od zgoraj omenjenih kerlcev.

Srečno! 😉