Skoči na vsebino

VSE IMA ROK TRAJANJA…

Šteli so in šteli in pred kratkim našteli, da je človeško telo zgrajeno iz VEČ DESET trilijonov celic.

Več deset TRILIJONOV celic!

Vsaka celica ima vse elemente komuniciranja z okolico, kar pomeni, da govorimo o nepredstavljivo veliki številki majcenih bivajočih enot, ki neprenehoma, natančno, jasno med sabo komunicirajo in se povezujejo na način, ki nam omogoča zaznavanje samega sebe in okolice, poleg tega pa nam dajejo priložnost, da v tej isti okolici delujemo, se samovoljno izražamo in brezmejno ustvarjamo…

Računali in računali so ter nedolgo nazaj naračunali, da je verjetnost tako naglega razvoja naše pojavne oblike in vsega okrog nas, s pričetkom ob velikem poku, pravzaprav ekstremno majhna oz. skoraj nična.

Tako dalje in tako naprej…

Polna béra znanstveno podprtih podatkov (o katerih bom še pisal) namreč nakazuje na to, da dejstva našega obstoja in poti, po kateri se pomikamo, tudi z vidika zdrave pameti  ne moremo več pripisati le golemu naključju.

Da smo priča nečemu (vse)mogočnemu, višji inteligenci, velikemu načrtu (izberite, kar vam je ljubše*) – nečemu, kar ŠELE ZAČENJAMO razumevati in čutiti – se danes torej strinja vedno več ljudi, med katerimi je prav tako vedno večje število znanstvenikov.

>>> Vse je povezano. >>> Ni naključij. >>> Za vse obstaja dober razlog.

Ko sem pred mnogo leti prvič slišal te fraze, sem si mislil: »Kar trobezljajte!« Da bi uspešno prežvečil vele informacijo, ki jih nosijo te besede, nisem bil pripravljen. Te ‘fore’ sem zavračal.

A človek odrašča in z leti mi vedno bolj postaja jasno, da nisem jaz tisti, ki ‘fura ta šov’ (berite: življenje). Raznovrstne življenjske izkušnje, poglabljanje vase, opažanja in spoznanja mi vedno glasneje govorijo, da to, kar pri običajni dnevni budnosti dojemamo kot resnično ŠE ZDALEČ ne mora biti vse, kar je.

Počasi se mi začenja svetlikati, da je življenje nekaj precej bolj magičnega, večdimenzionalnega in neskončnega, kar pa, kot že rečeno zgoraj, dan danes zelo konkretno začenja ugotavljati tudi znanstvena srenja, za katero je vedno veljalo, da zavrača vse, česar na svoj (bójda) edini pravi in strokoven način ne more (ne zna) dokazati.

Vse ima rok trajanja, rad pravim, in končno smo prišli v čase, ko spiritualnost, duhovnost, nepojavnost, onostranstvo (*) in tuzemstvo, fizika, materialni svet, zaznave petih čutov (*) vztrajno dobivajo skupni imenovalec.