Skoči na vsebino

KAKO STE SE IMELI TA TEDEN?

Recenzija, revizija, vrednotenje, analiza. Preklemano resni in suhoparni izrazi, a? Kljub temu upam, da občutek, ki vas ob njih obide, ni tesnoben in ‘krempljev zasajajoč’ ter da boste te vrstice prečesali do konca.

Recenzija, revizija, vrednotenje, analiza. (Ponovil sem jih, da malenkost izgubijo svojo resnobnost…) Z njimi ocenjujemo napredek, splošno stanje, prepoznamo šibkosti ali odkrijemo (ne)izkoriščene moči. Pomagajo nam, da na določenem področju individualnega ali skupinskega udejstvovanja vidimo, kje dejansko se nahajamo in kam jo mahamo.

Pojavljajo se ob spremljanju političnega, kulturnega, akademskega, športnega in ostalega družbenega oh in sploh dogajanja. Na plano pridejo vselej, ko se pogovarjamo o doprinosu znanstvenih odkritij, o veličini umetniških del ter o kakovosti poslovanja. Pozabimo pa na njih, ko vzamemo pod drobnogled nas same, naša doživetja, naš notranji in zunanji svet.

A temu zadnjemu od danes naprej ne bo več tako!    

>>> Kako ste se imeli ta teden?

Na vprašanje je moč odgovoriti na številne bolj in manj pisane načine. Po navadi je naš odgovor kratek. Nekaj v stilu: ‘dobro’, ‘bombastično’, ‘slabo’, ‘v podnu’, ‘še kar’, ‘ jédva zdržal/a’, ‘super’, ‘nimam za (po)jamrat’, ‘tako tako’, ‘solidno’. Tem izjavam dodamo še kakšen sočen detajl in basta. Pogovor steče. Super.

Pa sami pri sebi?

Kako natančni, pronicljivi, objektivni, globoki smo pri vrednotenju našega vsakodnevnega ali tedenskega dogajanja in doživljanja?

Kakšna je revizija naših interakcij z okolico in kakšna analiza naših občutij, čustev ter misli (vedno in povsod prisotnih)?

So recenzije preživetih dni in tednov, ki jih beležimo v intimi lastne družbe, informativne, večplastne, zgovorne, konstruktivne, motivacijske, poučne?  

Recenzija, revizija, vrednotenje, analiza.

V omenjenem kontekstu dobijo ti izrazi povsem drug pomen. Mogoče celo res tisti pravi ter najbolj nujen za naš obstoj in pravi razvoj.

 

(se nadaljuje)

 

PS: Upam, da je vaš odgovor nekje med ‘nimam za pojamrat’ in ‘super’! Če ugotavljate, da vam je primanjkovalo gibanja, se vidimo >>> naslednjo sredo! 😉